Verenigde Nederlandse Compagnie N.V.

Certificaten van aandelen in besloten markt

VNC logo
Menu

Via NPEX wordt slechts ​aan- & verkoop van reeds uitgegeven effecten in VNC mogelijk gemaakt.

VNC staat voor Verenigde Nederlandse Compagnie N.V.

VNC N.V. heeft zelf geen activiteiten, anders dan het houden van alle aandelen van onze vennootschappen.

 

VNC richt zich sterk op haar aandeelhouders omdat zij de eigenaren zijn van de onderneming. Om deze reden zullen bedrijven die worden overgenomen, ook deels met aandelen VNC worden gefinancierd. Het streven is dat elke overname bijdraagt aan de winst per aandeel. Zowel de ondernemingen binnen VNC als de aandeelhouders van VNC hebben op deze wijze allemaal hetzelfde doel voor ogen. De aandeelhouders willen "verenigd" een groeiende en bloeiende Verenigde Nederlandse Compagnie N.V.

VNC houdt aandelen van de volgende vennootschappen:

 

1.         VNC B.V.

2.         Energy B.V.

3.         De Groene Belangenbehartiger B.V.

 

•           Energy B.V. is de houdstervennootschap van de werkmaatschappij DGB Energie B.V. Dit bedrijft levert elektriciteit en gas aan diverse partijen (aan zowel bedrijven als particulieren) waarbij momenteel de focus ligt op de agrarische sector.

 

•           De Groene Belangenbehartiger B.V. is een dienstverlenend bedrijf in de agrarische sector en heeft drie deelnemingen: DGBase B.V., Argus B.V. en Producert B.V. Het ontwikkelt en beheert kort gezegd kwaliteitssystemen voor veehouders.

 

 

Indien het boekenonderzoek naar tevredenheid wordt afgerond zal de overname van alle aandelen in Renewables B.V. naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 worden afgerond.

 

Renewables B.V. is een onderneming die zich richt op duurzame energie. Renewables B.V. levert – via haar dochtervennootschappen Agri Solar B.V. en Energie Servicebedrijf Nederland B.V. -  bijvoorbeeld zonne-energiesystemen.

 

Onze aandelen zijn vrij verhandelbaar via Euronext en dus in handen van meerdere aandeelhouders. Wij weten niet wie al onze aandeelhouders zijn. Op 2 januari 2017 staan in het register substantiële deelnemingen van de Autoriteit Financiële Markten de volgende grootaandeelhouders van VNC  geregistreerd:

 

De heer Geert Schaaij middels zijn vennootschap Schaaij Beheer en Diensten B.V. (44,93 % kapitaalbelang en 44,93% stembelang).

 

De heer Mark Logtenberg middels zijn vennootschap Majka Investments B.V. (35,59% kapitaalbelang en 35,59 % stembelang).

 

Meer informatie vindt u op www.vncnv.nl