Geneba Properties

Certificaten van aandelen

Menu

Geneba Properties N.V.

Geneba Properties N.V. (“Geneba”) is een Europese commerciële vastgoedonderneming. Het bedrijf opereert vanuit Amsterdam en beheert een vastgoedportfolio met een waarde van meer dan € ​540 miljoen*, ruim 690.000 m2 verhuurbaar oppervlak en jaarlijkse huurinkomsten van meer dan € 38 miljoen. De portefeuille bestaat uit logistieke en licht industriële panden in Duitsland en Nederland die langdurig verhuurd zijn.

*Waarde is gebaseerd op taxaties december 2016 inclusief investeringen tot en met februari 2017 (geen accountantscontrole toegepast).

De strategie van Geneba

De portefeuille van Geneba bestaat uit commerciële panden die huurders gebruiken voor hun kernactiviteiten. Geneba is zich bewust van haar verantwoordelijkheden als eigenaar en staat haar huurders bij door middel van de aanwezigheid van kantoren in München en haar hoofdkantoor in Amsterdam. Geneba werkt nauw samen met haar huurders en investeert in onderhoud en ontwikkeling van haar portfolio.

 

We give home to corporate businesses in core Europe”.

 

Geneba verzorgt on-site support in haar rol als toegewijde eigenaar en investeerder en denkt mee met de huurder om op de lange termijn oplossingen te bieden. Geneba heeft een duidelijke groeistrategie en blijft haar portfolio uitbreiden door middel van nieuwe acquisities. De investeringsfocus en groeistrategie zijn gericht op logistieke en licht industriële beleggingsobjecten in Duitsland en Nederland.

Kenmerkende eigenschappen:

  • Commercieel vastgoed dat is verhuurd voor de lange termijn aan solvabele huurders die profiteren van economische trends;
  • In-house management door zeer ervaren vastgoedmanagers;​
  • Lange-termijn perspectief;
  • Geneba heeft een vergunning onder de Alternative Investment Fund Management Directive (AIFMD) en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB);
  • De grootste aandeelhouder is Frasers Property Investments (Holland) B.V., die 86,56% van de certificaten in Geneba Properties N.V. houdt.
  • Frasers Property Investments (Holland) B.V. is een volledige (indirecte) dochtermaatschappij van Frasers Centrepoint Limited ("FCL"). FCL staat genoteerd op de Main Board van de Singaporese beurs, Singapore Exchange Securities Trading Limited ("SGX-ST"). Voor meer informatie over FCL zie www.fraserscentrepoint.com.

Voor gedetailleerde informatie over Geneba Properties verwijzen we u graag naar: 
www.geneba.com.