Nieuws

Bedrijven boren groeipotentie aan dankzij inzet MKB-Beurs NPEX

22 decemberKlaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, verraste begin deze maand zijn gehoor in Utrecht met zijn visie op de financiering van het midden- en kleinbedrijf. Volgens Knot zijn de strengere regels waaraan de banken moeten voldoen bij de financiering van bedrijven de reden waarom veel bedrijven nu ‘hun neus stoten’. Zij gaan op zoek naar alternatieven.

Advertorial december 2016
Wel groeipotentie, maar geen financiering van de bank. Knot kijkt vooral naar de Verenigde Staten, waar ondernemingen minder afhankelijk zijn van banken en een andere weg kiezen. Die zijn eerder geneigd financiering te zoeken door middel van de uitgifte van obligaties of aandelen.

Potentie
Een cultuuromslag is nodig in Nederland om de huiver die bij MKB-ondernemers hiervoor bestaat weg te nemen. Aldus DNB-president Knot. Digitale platforms en crowdfunding hebben in zijn ogen een enorme potentie.

De visie van Knot klinkt de NPEX-directie, Adriaan Hendrikse en Alan van Griethuysen, als muziek in de oren. Voor Hendrikse is het geen nieuws. Hij voert met zijn team NPEX-deskundigen dagelijks intensieve gesprekken met MKB-ondernemers die serieus willen groeien en daarvoor extra kapitaal nodig hebben.

NPEX, opgericht in 2009, heeft met pensioenreus APG een solide aandeelhouder aan boord en staat onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. Betrouwbaarheid is de basis van NPEX en geldt als een waarborg voor beleggers en bedrijven die via NPEX respectievelijk beleggen of een notering hebben. 

Lees hier het hele artikel, FD Magazine december 2016.