NPEX nieuwsbrief december 2016


De Beurs Nieuws Evenementen Inloggen
De feiten van NPEX van 2016 op een rij. Maar liefst 13 nieuwe noteringen en een forse groei van het verhandelbaar vermogen. Ook het aantal beleggers is toegenomen tot meer dan 13.000. En de verwachting is dat de groei op alle vlakken de komende jaren fors zal toenemen.

NPEX staat voor betrouwbaarheidduurzaamheidtoegankelijkheid en transparantie. Ze staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) en heeft daarbij de juiste vergunningen. Daarnaast is het platform van NPEX gebruiksvriendelijk en is het groeikaptiaal bedoeld voor de lange termijn.

Ondernemingen die afgelopen jaar kapitaal hebben opgehaald zijn onder meer WagamamaFreshBedBe InformedBouman IndustriesPayper en CTOUCH. En op dit moment lopen dus nog IcecatSuper Winkel FondsTuk Tuk Factory.

Stuk voor stuk bijzondere bedrijven met aan het stuur gepassioneerde ondernemers die transparant zijn over de kansen en risico’s van hun bedrijf.
Tuk Tuk Factory
Tuk Tuk Factory: Schoon vervoer met een knipoog
Wow! Een ritje met de e-Tuk van de Tuk Tuk Factory is een heuse belevenis. Met Roland Vos, oprichter van het bedrijf achter het stuur, zit de vaart er meteen goed in. Vrijwel geluidloos, aangedreven door een krachtige schone accu, loodst Vos zijn geesteskind(‘Fun, friendly and clean’) en zijn passagiers tijdens een proefritje veilig door de bochten.

Tuk Tuk Factory groeit hard en de ambities zijn groot.Over de jaren 2014, 2015 en 2016 (prognose) is de jaarlijkse omzet respectievelijk met 171%, 154% en 172% gegroeid. Om de groei en ambities, inclusief de ontwikkeling van een 4-wiel E-tuk te realiseren is extra kapitaal nodig. Tuk Tuk Factory geeft dan ook een obligatielening uit voor een bedrag van bijna € 2,5 miljoen met een rente van 7%.

Voor de onderneming van Vos een mijlpaal. "Wij gebruiken het geld om te groeien”, zegt Vos over de obligatielening. Investeringen in marketing, verkoop en de ontwikkeling van de tuktuks wil hij hiermee financieren.

De voertuigen zijn hip en cool en in alle varianten en kleuren leverbaar. De e-Tuks worden als vervoermiddel voor passagiers in de steden of bij evenementen ingezet. Ook worden ze gebruikt als rijdende koffiebar of transportmiddel voor pakjes in de stadscentra. Grote namen waaronder Google, Heineken, McDonalds en Hoogvliet hebben de E-Tuks al in hun bezit.

De harde milieuafspraken die in Parijs zijn gemaakt, leiden ertoe dat de vraag naar de e-Tuks van Vos en zijn team zal toenemen. Azië, de grootste groeimarkt voor Tuk Tuk Factory, heeft als strategie om 100% elektrisch te gaan rijden binnen 10 jaar.De tuktuks die nu nog op benzine rijden, zullen naar verwachting op korte termijn worden vervangen.

Binnen de eerste week na de start van de inschrijving op de obligatie is al voor ruim€ 600.000 ingeschreven. Heeft u vragen over de propositie? Bel of mail gerust!

Tuk Tuk Factory | € 2.499.000 | 7% | Schrijf hier in→

Beleggersbijeenkomst
Woensdag 11 januari van 10.00 - 12.00 uur is de beleggersbijeenkomst op locatie Tuk Tuk Factory, Verrijn Stuartweg 22, 1112 AX Diemen.

Meld u hier aan voor de beleggersbijeenkomst→
Icecat
Beleggersbijeenkomst Icecat
Afgelopen dinsdag legde Icecat-voorman Martijn Hoogeveen tijdens een tweede beleggersbijeenkomst in het kader van de aandelenuitgifte bij NPEX uit waarom het een goed plan is om aandelen van zijn onderneming te kopen. Eerder deed hij dat tijdens een vorige beleggersbijeenkomt bij NPEX, Elsevier en bij presentator Harry Mens in zijn zondagochtendprogramma Business Class.

Icecat is leverancier van online productinformatie voor webwinkels als Bol.com en Amazon.com. De voorman heeft groot vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. "Icecat is in feite een catalogus met informatie over en afbeeldingen van producten die op internet te koop zijn: o.a. elektronica, speelgoed, verzorgingsproducten en witgoed. Een kleine 60.000 webwinkels en vergelijkingssites maken gebruik van de datasheets van Icecat, die in 47 talen beschikbaar zijn”, aldus Martijn Hoogeveen.

Hoogeveen is enthousiast over de beleggersbijeenkomsten afgelopen maand. "De beleggers laten merken zich verdiept te hebben, en de vragen zijn dan ook scherp maar constructief. Die betrokkenheid is alleen maar leuk. Het houdt ons bij de les."

Hoogeveen ziet het aandeel Icecat als een groeiaandeel. "Garanties kunnen we niet geven, maar wij geloven er in. En ik hoop dat beleggers dat ook doen.

Icecat | € 10.000.000 | certificaten van aandelen Schrijf hier in→
FD Gazellen Awards 2016
Het is niet toevallig dat twee ondernemingen die dit jaar bij ons genoteerd zijn hoge ogen hebben gegooid bij de FD Gazellen Awards 2016. Payroll-bedrijf Payper bijvoorbeeld won dit jaar de Zilveren FD Gazellen in de regio Zuid. Twee jaar geleden won het bedrijf al een keer de FD Gouden Gazellen.

Volgens Payper is er sterke behoefte bij het bedrijfsleven aan een interne flexibele schil van personeel. "Wij en onze opdrachtgevers staan voor goed werkgeverschap”, zegt Payper-directeur Schaap in een interview. Hij stelt dat ook de rest van de samenleving zich meer moet gaan instellen op deze vormen van flexibilisering. "Met een payrollcontract zou je ook gewoon een hypotheeklening moeten kunnen afsluiten.”

Het Eindhovense bedrijf CTOUCH, nationaal en internationaal succesvol in de markt van groot formaat touch displays voor het onderwijs en de zakelijke markt, was ook genomineerd voor een Gazellen Award. De nominatie van CTOUCH voor de eervolle ondernemingsprijs in de regio Nederland-Zuid vloeit voort uit de snelle groei die het bedrijf al enkele jaren doormaakt in Nederland en ook internationaal. In 2015 is CTOUCH beloond met een bronzen FD Gazellen Award voor snelstgroeiende onderneming van Zuid Nederland. Bovendien ontving de onderneming de landelijke gouden FD Gazellen Award voor meest succesvolle internationaliseringsstrategie in 2015.

Aan NPEX werd aandacht besteed in de FD-special over de Gazellen: "Bedrijven boren groeipotentie aan dankzij inzet MKB-Beurs NPEX”, was de kop boven het artikel.
NPEX bij BNR Zakendoen

In een interview bij BNR voorspelde NPEX-directeur Alan van Griethuysen dat er in 2017 mogelijk 20-24 nieuwe NPEX-noteringen bijkomen. "Dat is het streven”, aldus Van Griethuysen, die verder uitlegde wat de voorwaarden zijn om te worden toegelaten tot het handelsplatform. "Drie jaarrekeningen, met tenminste een jaar winst, een goede rating en een boekenonderzoek. Vervolgens wordt een prospectus opgesteld."

Volgens Van Griethuysen komen veel bedrijven die financiering zoeken bij NPEX langs. "Echter 9 van de 10 wijzen we af. Er is een enorme vraag naar kapitaal, maar de propositie die we voorleggen aan de beleggers moet wel goed zijn. Wij zijn als NPEX een nieuwe tool voor financiering in de markt. Wij moeten daarom netjes ons huiswerk doen. Daar moet het vertrouwen uitkomen dat de rente en aflossing door de ondernemer ook kan worden terugbetaald aan de beleggers.”

De NPEX-directeur over de beleggers: "Beleggers kunnen bij NPEX direct investeren, zonder tussenkomst van een intermediair, in ondernemend Nederland op basis van transparante informatie."

"Wat wij zien is dat beleggers niet op een paard wedden, maar juist het risico spreiden. Wij willen transparant aangeven wat de risico’s zijn.”

Volgens Van Griethuysen gaat NPEX niet de concurrentie aan met de AEX. "Bij NPEX zie je dat beleggers iets hebben met het bedrijf. Ze stappen er ook niet zo maar uit. Vaak zie je dat er een hechte band ontstaat.”

NPEX wenst u een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar
Wij kijken terug op een inspirerend jaar. Met ons team en alle mensen die betrokken zijn bij NPEX hebben we in 2016 weer een stevige stap gezet voor de toekomst. Het fundament voor verdere groei is gelegd. De interesse van ondernemingen en instellingen om met NPEX samen te werken neemt toe.Het enthousiasme van de ondernemers slaat over op de beleggers. Beleggers zien NPEX als een welkome aanvulling op hun beleggersportefeuille. NPEX is voortdurend bezig om te innoveren, te verbeteren en de kwaliteit van het product te verhogen. Daar gaan we in 2017 mee door.
Op de hoogte blijven? Volg ons!