NPEX nieuwsbrief oktober 2016

NPEX in de media -
De Beurs         |         Nieuws         |         Evenementen     |      Inloggen

oktober 2016NPEX groeit
"Je komt alleen maar enthousiaste ondernemers tegen", aldus Adriaan Hendrikse in een interview over de toegenomen populariteit van NPEX en zijn gesprekken met bedrijven met interesse om samen te werken met de MKB-Beurs van Nederland.

"We bieden veel voordelen. Ten eerste begeleiden we de gehele beursgang. Dat doen we met een heel team van interne en externe specialisten. Voor het bedrijf is dat natuurlijk prettig. De ondernemer wordt gedwongen heel kritisch naar zijn groeimodel, kansen en risico's te kijken. Van veel bedrijven horen we dan ook dat de notering bij NPEX ze veel meer heeft gebracht. Niet alleen geld, ook een belangrijke slag in de professionalisering van de organisatie. Voor de belegger is het óók fijn dat wij er bovenop zitten. Wie bij ons belegt weet dat de geselecteerde bedrijven uiterst nauwgezet zijn doorgelicht", aldus Hendrikse.

Hendrikse adviseert beleggers om NPEX de komende tijd via de verschillende mediakanalen, waaronder www.npex.nl nauwlettend te volgen. Verschillende ondernemingen staan op het punt om via NPEX kapitaal  te vergaren om verder te kunnen groeien.


CTOUCHCTOUCH geeft 7%-obligatie uit
Het Eindhovense bedrijf CTOUCH, een hoofdrolspeler in de markt van groot formaat touch displays voor onder meer het onderwijs en de zakelijke markt, geeft via NPEX obligaties uit voor een bedrag van €2.499.000. Na de eerste week is er al voor meer dan €500.000 ingeschreven.

Voor CTOUCH, die al een sterke marktpositie heeft met de groot formaat touch displays in Nederland en Groot-Britannië, betekent de toekomstige versterking van het kapitaal een kans om versneld verder te internationaliseren, technologie en innovatie van de producten verder te verbeteren en de banden met een aantal toppartners te versterken waardoor de onderneming de concurrentie voor kan blijven en fors kan groeien.

De onderneming boekte in 2015 een omzet van ruim 17 miljoen en is winstgevend. Binnen drie jaar verwacht CTOUCH dat volgens een 'realistisch scenario' de omzet kan worden verdrievoudigd.

"De sterke positie in Nederland en Groot-Britannië in de onderwijs- en zakelijke markt willen we uitbouwen naar andere Europese landen, zoals Duitsland, Zwitserland, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten" aldus CFO Bernard Gosselink. "De uitgifte van obligaties via NPEX zien we als een mooie manier om iedereen mee te laten participeren in de groei die wij doormaken. Het huidige Europese marktaandeel in Europa in 2016 is circa 10%."

CTOUCH | €2.499.000 | 7% | 18 november 2016 Schrijf hier in →

Beleggersbijeenkomst

Om beleggers de mogelijkheid te geven kennis te maken met de directie, organiseert CTOUCH op donderdag 6 oktober van 13.30 - 16.00 uur een beleggersbijeenkomst op locatie CTOUCH Cvolution, Het Schakelplein 20, 5651 GR Eindhoven.

Meld u hier aan voor de beleggersbijeenkomst →

nieuwsbrief oktober 2016
Lopende emissie: Payper
Bij de lopende emissies bij NPEX kan er worden ingeschreven op een 7,5%-obligatielening van het Bredase bedrijf Payer, dat gespecialiseerd is in personeelsdiensten. De onderneming - afgelopen jaren zeer sterk gegroeid - is een partner voor werkgevers en werknemers op verschillende terreinen, zoals payrolling, personeelsadministratie en HR-management. De inschrijving loopt tot 31 oktober van dit jaar. Payper wil maximaal een bedrag van €3,1 miljoen lenen via de uitgifte van obligaties.

Payper | €3.100.000 | 7,5% | 31 oktober 2016  Schrijf hier in →

nieuwsbrief oktokber 2016
Super Winkel Fonds via NPEX

In september waren er diverse publicaties in De Telegraaf, IEX en FD over het nieuws dat de certificaten van aandelen van het Supermarkt Fonds van Annexum Beheer uitgegeven worden via NPEX.

Beleggers kunnen onder meer via NPEX rechtstreeks investeren in dit Nederlandse supermarktfonds met een belegd vermogen van iets meer dan €135 miljoen. Voor het Super Winkel Fonds is de toegang tot het handelsplatform van NPEX naar eigen zeggen een belangrijke stap. Het maakt de certificaten van aandelen gemakkelijker verhandelbaar, waardoor de drempel om te investeren in het fonds wordt verlaagd.
 
Het Super Winkel Fonds belegt in 27 supermarkten verspreid over heel Nederland. Huurders zijn onder andere Albert Heijn, Plus, Jumbo, Aldi, Dirk en Lidl. De totale oppervlakte is ruim 62.000 vierkante meter.

Het fonds bestaat sinds 2008. Tegen het einde van de looptijd van het fonds, eind 2015, gaf het merendeel van de huidige beleggers in het Super Winkel Fonds aan het fonds te willen behouden.

"Daarom was het tijd voor een nieuwe emissie. De uitstappers zijn inmiddels gefaciliteerd en met het resterende nog op te halen bedrag wil het fonds onder andere nieuwe investeringen doen in supermarktvastgoed".

Super Winkel Fonds | ca. €16.000.000 | ca. 11% geprognotiseerd direct rendement  Schrijf hier in →

Beleggersbijeenkomst
In de maand oktober organiseert Annexum meerdere beleggersbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten zal Huib Boissevain, directeur, ingaan op alle aspecten rondom beleggen in het Super Winkel Fonds.

Meld u hier aan voor één van de beleggersbijeenkomsten

nieuwsbrief oktober 2016

FreshBed succesvol
Voor FreshBed-ondernemer Barry van Doornewaard betekent dat hij met de opbrengst van de uitgifte van obligaties (€ 1.000.000) zijn groeiplannen kan verwezenlijken. Met zijn gepatenteerde innovatie FreshBed neemt het slaapgenot toe dankzij een constante temperatuur in bed, is er sprake van een actieve ventilatie waardoor het bed droog en schoon blijft en kan er worden geslapen in bijna 100% zuivere lucht. Daarnaast is een accessoire ontwikkeld waarmee het probleem van de bedwantsen effectief kan worden bestreden.

De opbrengst van de lening zorgt ervoor dat Van Doornewaard in staat is om de verkooporganisatie van FreshBed te verstevigen. Er zijn bijvoorbeeld volop kansen in de hotelmarkt. FreshBeds staan nu al in het Amstel Hotel in Amsterdam en Merlet in Schoorl.

Klik hier om in FreshBed te handelen →

Nieuwsbrief oktober 2016
Bouman kan internationaal groeien
Voor Bouman Industries, een sterk innovatief bedrijf op milieu-, duurzaamheid en technologiegebied, brengt de succesvol afgeronde obligatielening (€ 2.490.000) via NPEX ook nieuwe kansen om de positie, met name ook internationaal, te versterken. Met aan het roer de enthousiaste CEO Wilco van Wijck heeft Bouman, dankzij de aanwezige technologie die internationaal kan worden benut, kansen om de vleugels uit te slaan. Het bedrijf, dat inmiddels 60 jaar bestaat, is het toonbeeld van innovatie.

Bouman onderscheidt zich door de positionering als totaalleverancier; engineeren, produceren en installeren. De producten voor de recycling van CO2, die wereldwijd toepasbaar zijn, heeft Bouman in huis. Bouman ontwikkelt onder meer producten voor het zuiveren van vervuild rivierwater, afvalwater en ander vervuild water.

Klik hier om in Bouman te handelen →

nieuwsbrief september 2016
ABP investeert €300 mln in ondernemerschap
Het ambtenarenpensioenfonds ABP stopt nog meer geld in Nederlandse startups. Met € 300 miljoen bovenop de eerdere investering van € 200 miljoen wordt het ondernemerschap in ons land flink gestimuleerd.

Daarmee wordt INKEF Capital, dat door ABP is opgericht om in startende bedrijven te beleggen, naar eigen zeggen de grootste investeerder in Nederlandse startups. Het pensioengeld wordt via INKEF gestoken in jonge bedrijven met vernieuwende ideeën en technologieën. Sinds INKEF Capital in 2010 het leven zag, is er onder meer geïnvesteerd slaapapneubestrijder NightBalance, online bloemenservice Bloomon en 3d-printmarktplaats Shapeways, maar ook in de Nederlandse MKB-beurs NPEX .

kredietmarkt in de lift
Kredietmarkt zit in de lift
Het European Alternative Finance Industry-onderzoek van accountantskantoor KPMG en de Universiteit van Cambridge, onder bijna vierhonderd niet-bancaire kredietverleners in ruim dertig Europese landen, is klip en klaar: Ondernemers kloppen voor steeds meer leningen aan bij andere financiers. 

Volgens een aantal deskundigen, die reageerden op het onderzoek, staat het nog niet in verhouding tot de kredietverlening van de banken, maar de groei is sterk toegenomen. Met ruim €1 miljard aan kredieten die niet via de bank zijn verstrekt, nam de (online) markt in continentaal Europa voor alternatieve financiering vorig jaar met meer dan 70% toe. In 2014 werd nog slechts €594 miljoen verstrekt via crowdfunding, peer-to-peer lending of leenplatformen.

Crowdfunding wordt door alle experts als belangrijkste nieuwe kredietverstrekker genoemd. R. Wolthuis van MKB Nederland toonde zich in reactie op het onderzoek via DFT.nl enthousiast over het concept van NPEX. Volgens Wolthuis "een soort ‘financieringsbeurs’ voor investeerders en het MKB".

Tariefstructuur NPEX
Bijgaand de nieuwe tariefstructuur welke in lijn is gebracht met onze dienstverlening:

Tarieven*

Beleggers

Inschrijfkosten(eenmalig) 1%
Servicekosten(maandelijks
bij obligaties)
0,05%**
NPEX-rekening Gratis
Geldopname / storting Gratis
Alleen bij beurshandel
Transactiekosten 0,5%

*Tarieven geldend voor nieuwe emissies vanaf1 september 2016.
** Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.
Op de hoogte blijven? Volg ons!