Maatschappij "Wilhelmina" N.V.

​Certificaten van aandelen

Logo - Maatschappij Wilhelmina
Menu

Profiel "Maatschappij" Wilhelmina N.V.

Maatschappij Wilhelmina N.V. werd in 1901 opgericht onder de naam Assurantie Belegging Maatschappij Wilhelmina N.V., statutair gevestigd te Amsterdam en is sinds 1987 een zelfstandig functionerend participatiebedrijf. De aandelen van Maatschappij Wilhelmina N.V. werden sinds de oprichting verhandeld op de Incourante Markt van de Amsterdamse Effectenbeurs.

 

Maatschappij Wilhelmina N.V. verschaft risicodragend vermogen aan en participeert in middelgrote en kleinere bedrijven. Tevens verstrekt zij expansiefinancieringen wanneer de normale bancaire relaties geen oplossing kunnen bieden.  Het streven van de onderneming is om te participeren in bedrijven die een soms moeizame overgangsfase doormaken en om na een zekere consolidatieperiode de participatie weer af te stoten, hetzij door beursgang, hetzij door een buy-out. Verder biedt Maatschappij Wilhelmina N.V. aan houders van minderheidsbelangen in familiebedrijven de mogelijkheid om door aandelenruil hun vaak incourante bezit liquide te maken.

 

In 1989 werden bovengenoemde activiteiten uitgebreid met de ontwikkeling van vastgoedprojecten en de investering hierin. Zo werd in dit jaar het project Loolaan te Apeldoorn aangeschaft. In de afgelopen tien jaar is dit gebouw ontwikkeld tot het Business Center Loolaan, waarbij het Angelsaksische concept wordt toegepast, waarbij kleine kantoorunits worden verhuurd compleet met receptie en eventuele secretariaat diensten.

 

In 1990 werd het gehele aandelenkapitaal van de 100% participatie in de N.V. De Naamplaat met succes op de Incourante Markt geïntroduceerd. In 1992 werden belangen verworven in de restaurants Le Coq diOr en Old Dutch te Rotterdam, die in 1993 met succes werden doorgeplaatst. In 1997 werd de participatie in Hotel-Restaurant De Swaen beëindigd door een management-buy-out, terwijl de belangen in de voormalige meubelfabriek “Klop-Klop Eikenhout” werden verkocht aan derden.

In 1997 is een 100% participatie in BBL Holding B.V. te Amsterdam verworven. Deze vennootschap exploiteert  onroerend goed. Hiermee werd het economisch eigendom verkregen van onder andere het Business Center Loolaan in Apeldoorn, waarvan het juridisch eigendom reeds in handen van Maatschappij Wilhelmina N.V. 1989.

Website: www.maatschappijwilhelmina.nlRaad van Commissarissen

H.W. van Vliet, voorzitter (in functie sinds 1990)

Drs. J.C. Kingma (in functie sinds 1997)

Drs. F.J.J. Lucassen (in functie sinds 28 februari 2002)

 

Directie

Drs Ph.S.B. van Doorn sinds 2013

De vennootschap is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Amsterdam. KvK nummer 24194168.