FreshBed

Het FreshBed slaapsysteem schept het ideale microklimaat in bed om meer rendement uit uw nachtrust te halen, en de matras blijft schoon en hygiënisch. Dit maakt het tot een ‘must have’ voor hotels. De innovatieve technologie zorgt ervoor dat iedere gebruiker individueel zijn of haar favoriete slaaptemperatuur kan instellen. Die temperatuur wordt in een FreshBed de hele nacht constant gehouden door een onhoorbare, actieve ventilatie met op temperatuur gebrachte lucht. Dat leidt tot sneller in slaap vallen en dieper en langer doorslapen. 

Over ons

FreshBed B.V. is de producent en verkoper van een gepatenteerd slaapsysteem dat door optimale en actieve ventilatie en temperatuurregulatie een diepere en meer hygiënische slaap realiseert. Een goede nachtrust is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Op dit moment wordt het FreshBed slaapsysteem verkocht en door FreshBed B.V. gedistribueerd in Nederland. Daarnaast is er een distributieovereenkomst met een Nederlandse distribiteur in Zwitserland.

Ondernemer

Barry van Doornewaard 

(Directie/sales/R&D | FreshBed B.V., Pure Development 1 B.V. en FreshBed Company B.V.)

Suzanne van Doornewaard

(Directie/sales/R&D | Bröring Slaapcomfort)

Markt & branche

De markt voor exclusieve topmerken waarin Bröring Slaapcomfort zich bevindt, is als gevolg van de economische crisis gekrompen. Hierdoor is ruimte ontstaan waarin zowel Bröring Slaapcomfort als FreshBed kunnen groeien. De primaire focus van FreshBed is gericht op hotels. Het FreshBed slaapsysteem is een belangrijk marketinginstrument voor luxe hotels waarmee men zich kan onderscheiden van de concurrentie. Vanuit het perspectief van de gast is iedere hotelkamer hetzelfde zodra het licht uit is. Het bed is in dit opzicht de enige factor die het verschil kan maken. FreshBed stelt hotels daartoe in staat.

​Positionering & concurrentieanalyse

Het is wetenschappelijk bewezen dat temperatuur de kwaliteit van de nachtrust aanzienlijk beïnvloedt. De unieke combinatie van actieve ventilatie en temperatuurregeling voorkomt transpiratie. Waar in normale bedden de matras per jaar zo’n 120 liter transpiratievocht per persoon opneemt, blijft de matras van FreshBed droog en vrij van vocht. FreshBed is de enige die slaapsystemen ontwikkelt en produceert. Het FreshBed slaapsysteem is daarom gepatenteerd.

Doelgroepen

Europese vier- en vijfsterrenhotelmarkt:

1. De Nederlandse hotelmarkt voor luxe hotels (4+) is relatief klein. Uitgaande van een afschrijvingstermijn van 5 jaar wordt de omvang van de vervangingsmarkt voor luxe hotels in Nederland geschat op 24.000 bedden per jaar, ofwel circa 12.000 tweepersoonsbedden.

2. Duitse hotelmarkt voor luxe hotels (4+). Uitgaande van een afschrijvingstermijn van 5 jaar wordt de omvang van de vervangingsmarkt voor luxe hotels in Duitsland geschat op 57.500 per jaar (factor 4,8 van Nederland).

Structuur

FreshBed Company B.V. is de moedermaatschappij van FreshBed B.V., Bröring Slaapcomfort B.V. en Pure-Development 1 B.V. en houdt alle aandelen in de dochtervennootschappen.

Bröring Slaapcomfort B.V. is sinds 1929 een begrip en marktleider op het gebied van de verkoop, levering en installatie van slaapsystemen en aanverwante producten in het topsegment.

In Pure Development 1 B.V. is het patent van het FreshBed slaapsysteem ondergebracht. FreshBed B.V. heeft een exclusieve internationale licentieovereenkomst met Pure Development 1 B.V..

FreshBed Company B.V. bezit de aandelen in FreshBed B.V., Bröring Slaapcomfort B.V. en Pure-Development 1 B.V.

Klanten

Bijzondere prestaties

FreshBed is een samenwerking begonnen met bekende designers zoals Marcel Wolterinck, Piet Boon, Eric Kuster, Jan des Bouvri en Cravt original.

Leendoel

De financiering wordt aangevraagd voor:

  • Een slimme branding om het merk zowel online als offline te laden en het deelnemen aan beurzen waar de ‘decision makers’ zijn;

  • Het intelligenter maken van het FreshBed slaapsysteem door het interactief te maken en vervolgens te koppelen aan apps en health platforms op internet;

  • Het opzetten van een adequate verkooporganisatie bij FreshBed B.V.;

  • Het behalen van inkoopvoordelen door de inkoop van extra voorraad​;

  • De aflossing van een deel van de crediteur Noah Holding B.V. en voor de aflossing van een overbruggingskrediet.

Risico

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat FreshBed Company geen geld heeft om u te betalen of om de rente te betalen. Dit zou het geval kunnen zijn wanneer de prognoses niet of onvoldoende gerealiseerd wordt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt. Op dat moment zullen de aandelen die verpand zijn worden uitgewonnen door de Stichting Obligatiehoudersbelangen zodat uw schade zoveel mogelijk wordt beperkt. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen we u naar het prospectus.

Zekerheden

Pandrecht
Stichting Obligatiehoudersbelangen krijgt van FreshBed een pandrecht op de aandelen in Bröring Slaapcomfort B.V., FreshBed B.V. en Pure-Development 1 B.V.. Deze stichting handelt in het gezamenlijk belang van beleggers. Betaalt FreshBed Company de rente niet of de lening niet terug? Dan mag deze stichting de aandelen in Bröring Slaapcomfort B.V., FreshBed B.V. en Pure-Development 1 B.V. verkopen.

Achtergestelde lening
Leningen die in de toekomst worden afgesloten kunnen in rang komen voor de obligatie waardoor de obligatie op dat moment achtergesteld is aan die leningen. Als FreshBed Company failliet gaat, (voorlopig) uitstel van betaling (surseance van betaling) heeft aangevraagd, of wordt ontbonden, dan betaalt FreshBed Company eerst die anderen die niet zijn achtergesteld. U krijgt het geld dat u aan FreshBed Company leent en de rente pas wanneer de anderen zonder achterstelling betaald zijn. De leningen aan de aandeelhouders zijn achtergesteld aan de obligatie en zijn lager in rang.

Niet-ontrekkingsverklaring
De aandeelhouder is bekend met deze obligatielening en zal geen besluiten nemen tot het uitkeren van winst, terugbetaling van kapitaal of op andere wijze liquiditeiten uit de onderneming halen, behoudens het verlagen van de crediteurenpositie met Noah Holding B.V., totdat alle rente is betaald en alle beleggers zijn betaald.

Bekijk de effecten:

Effecten

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Aanbod op NPEX-effectenbeurs:

Aanbod
Terug naar boven