FreshBed

FreshBed is als eerste producent (wereldwijd) er in geslaagd een duurzaam, actief geklimatiseerd en geruisloos slaapsysteem te ontwikkelen die luchtvochtigheid, ventilatie en temperatuur optimaal reguleert en zodoende een fris en allergievrij slaapklimaat kan bewerkstelligen met een ideale temperatuur en ongeëvenaarde hygiëne.  

Ons verhaal

Onze missie, visie en ambities

FreshBed wil de internationale autoriteit blijven op het gebied van innovatieve slaaptechnologie, slaapwetenschap en toepassingen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van individuen.

Het welzijn en de gezondheid van consumenten maximaliseren door het niveau van slaapkwaliteit te bereiken met ons unieke slaapsysteem, is wat ons motiveert.

Wij willen onze ambities bewerkstelligen door het continue investeren in het verder optimaliseren van onze slaapsystemen op basis van artificial intelligence, wetenschappelijk onderzoek en feedback van onze klanten. Naast de US groeimarkt willen we onze internationale afzetmarkten verder in Europa en Azië uit te breiden in zowel de retail & hospitality markt.

Een bericht van onze CEO

“Mijn familie is al meer dan 80 jaar actief in de luxe bedden branche. Tijdens mijn jaren bij speciaalzaken voor bedden heb ik ervaring opgedaan met high-end luxe merken. Hier leerde ik alles over bedden, matrassen, materialen, fabricage en de meest kritische factoren voor een perfecte nachtrust: temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en hygiëne.​

​Mijn passie leidde tot een zoektocht naar de perfecte nachtrust.

Ik heb de onderzoeksresultaten bestudeerd van de Nederlandse slaap wetenschapper Roy Raymann, Ph.D (voorheen Apple), wiens werk op het gebied van thermoregulatie heeft bewezen hoe de slaapkwaliteit kan worden verbeterd door middel van omgevingsoptimalisatie. De juiste huidtemperatuur verdubbeld de diepe slaap en verkleint de kans op vroeger wakker worden. Door mijn onderzoek heb ik de nieuwste thermoregulatie technologie naadloos gecombineerd met hoogwaardig traditioneel Europees matras ontwerp. Gedreven door onze gezamenlijke passie voor het verbeteren van de kwaliteit van slaap, ben ik trots te vermelden dat Roy Raymann inmiddels onderdeel is geworden van het FreshBed team!

Waar anderen gingen werken met technologie en data, richtte ik mij op het complete microklimaat. Een geïntegreerd slaapsysteem van hoge kwaliteit dat de slaapkwaliteit verbetert en wordt ondersteund door de wetenschap.

FreshBed heeft zich al bijna tien jaar bewezen in de praktijk en heeft een solide basis gecreëerd om met data aan de slag te gaan en meer wetenschappelijk bewijs te verzamelen om de functionaliteiten te optimaliseren. En dat is waar ik me op inzet voor de slaapmarkt. Een slaapsysteem van de volgende generatie, als geen ander dat al bewezen resultaten heeft”.

Ik ben zeer dankbaar voor alle mensen die mij hebben geholpen het unieke FreshBed slaapsysteem te ontwikkelen. Een blije en tevreden klant is mijn driver en inspireert mij elke dag om te blijven innoveren.

Carpe Noctem,
Barry van Doornewaard

Onze eerdere positieve ervaringen met NPEX

In 2016 hebben wij onze eerste obligatielening met NPEX afgesloten. Wij hebben reeds ervaring met de werkwijze van NPEX en een goede relatie met elkaar opgebouwd. In 2022 zullen wij de eerste obligatielening met succes aflossen.

Gezien de snel groeiende waardering van FreshBed hebben wij, in goed overleg met onze aandeelhouders en RvC, ervoor gekozen geen nieuwe aandelen uit te geven. Het uitzetten van een tweede obligatielening past perfect in de scale up fase waarin FreshBed zich bevindt. Onze prettige samenwerking als ook het vertrouwen van het NPEX team als ook u als obligatiehouder willen wij graag voortzetten middels een tweede obligatielening.

Onze trots: het FreshBed Slaapsysteem

Het FreshBed slaapsysteem GEN 3 is een gepatenteerd ecosysteem waarin artificial intelligence, duurzaamheid en geruisloze ultieme slaapverbetering samen komen. Wij creëren oplossingen die uw gezondheid en slaapkwaliteit verbeteren, iedere nacht.
Exclusief gemaakt voor slapers, geïnspireerd door wetenschappelijke slaaponderzoek,
artificial intelligence en voorzien van een SlaapApp voor aanvullende toepassingsmogelijkheden. Het FreshBed slaapsysteem is de volgende generatie in slaapverbetering!

Ons Management Team & US investeerder

Het MT team van FreshBed bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van vakinhoudelijke technologische kennis, internationale ervaring en scale up expertise. Voor de komende jaren zal het FreshBed team (in 2021 totaal 16 personen) verder worden uitgebouwd waarbij een sterke focus zal komen te liggen aan het verwerven van talenten met betrekking tot engineering, sales en marketing.

Van links naar rechts: Barry van Doornewaard (CEO & Founder), Hester Noorman (COO), Michiel Steegmans (Product & Development Manager), Reint Middel (Financial Director)

Structuur & US investeerder

Onze huidige juridische structuur ziet er als volgt uit:

In 2020 is onze Amerikaanse investeerder Supermoon Capital Fund I GP, LLC. ingestapt. Supermoon Capital Fund I GP, LLC. is het eerst fonds dat investeert in start- en scale ups die slaap innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde producten en services in de markt zetten Supermoon Capital Fund I GP, LLC. heeft het mede mogelijk gemaakt het FreshBed slaapsysteem verder te kunnen innoveren in de US markt te kunnen uitrollen.

Ons groeiplan en gerealiseerde mijlpalen

FreshBed staat aan de vooravond van een doorbraak in de Verenigde Staten. Dankzij een partnership met een beursgenoteerde distributeur/retailer, die in het voorjaar het FreshBed lanceert op de Amerikaanse markt, verwerft FreshBed een positie in het hoogste slaapsystemen segment in de Verenigde Staten. De eerste driehonderd FreshBeds zijn inmiddels afgeleverd bij de Amerikaanse partner. Hiermee is FreshBed de eerste Europese slaapfabrikant met bedden die een directe uitrol realiseert bij 70 high-end retailwinkels  en online in de Verenigde Staten. Dit is nog niet eerder gerealiseerd.
Uiteraard is het FreshBed aangepast aan de Amerikaanse eisen zoals andere maatvoeringen, soorten matrassen, certificering en voltage. Daarnaast kreeg de afstandsbediening een upgrade.
FreshBed’s groeiplan focust zich vooral op het uitbouwen van de internationale markten.
Naast de Verenigde Staten ziet FreshBed ook meer komen uit de Europese en Aziatische markten, vooral in de hospitality branche.

Impact Covid op ons bedrijf

De wereldwijde pandemie COVID 19 en focus op het reduceren van luchtverontreiniging heeft ons allen gedwongen om meer bewust te zijn van onze gezondheid. Onze ingebouwde HEPA-filters (die ook gebruikt worden in vliegtuigen) voorkomen dat 99,9% van de allergenen, fijnstof, virusdragers, bacteriën en schimmels uw longen binnendringen. De geruisloze actieve ventilatie van de FreshBed technologie zorgt ervoor dat uw bed vrij blijft van vocht.

Een sterk opkomend marktsegment zijn de luxe hotels & wellness centra die zich bewust zijn dat gasten het belang van een gezond en veilig slaapklimaat en gezuiverde lucht afwegen in de keuzes die ze maken voor hotelovernachtingen. Voor de consumentenmarkt ervaren wij door de toegenomen sociale afstand dat meer dan ooit wordt geïnvesteerd in het creëren van een huis met meer comfort en duurzaamheid.
De positieve impact van de COVID 19 pandemie blijkt uit de uitbreiding van onze afzetmarkt naar de US gedurende de pandemie waardoor onze omzet in 2021 explosief is gestegen. Dit hebben we kunnen realiseren door een exclusief partnership met een beursgenoteerde high-end US retailer die de FreshBed slaapsystemen exclusief gaat verkopen en distribueren in de US markt (retail & hospitality).

Ons gedrevenheid voor duurzaam ondernemen

Het FreshBed slaapsysteem is een duurzaam product. Duurzaamheid is een vast onderdeel in alle innovaties die wij doen.

De #1 reden waarom een matras oud wordt en moet worden weggegooid, is transpiratie! Door het microklimaat van het FreshBed slaapsysteem zo te regelen dat deze ideaal is terwijl u slaapt, voorkomt de nachtelijke transpiratie waardoor uw matras veel langer mee kan. Tevens voorkomt nachtelijke transpiratie veelvuldig wassen van beddengoed.

Het fundament van het FreshBed slaapsysteem is ontwikkeld voor een levenslange gebruiksduur. Middels verdere digitalisatie en technologische ontwikkelingen kunnen wij het FreshBed slaapsysteem verder blijven voorzien van geavanceerde toepassingsmogelijkheden en nieuwste innovaties die op afstand kunnen worden ge-update.

De actieve ventilatie van het FreshBed slaapsysteem zorgt voor een constante temperatuur in de slaapomgeving waardoor er veel minder afhankelijkheid is van verwarming en/of Airco’s en een reductie van energieverbruik bewerkstelligt in de slaapkamer. De geïntegreerde HEPA filters zorgen voor een luchtventilatie die luchtvervuilers zoals allergenen, fijnstof, virusdragers, bacteriën en schimmels aanpakt terwijl u slaapt.

Marktontwikkeling & onze performance

De markt voor slaaptechnologie staat nog in de kinderschoenen en breidt zich snel uit tot veel meer dan alleen het volgen van slaap. De slaapwetenschap boekt aanzienlijke vooruitgang en leidt tot steeds meer kennis over de effecten van slaap. Er zijn veel ontwikkelingen gaande die zich richten op het verbeteren van de diagnostiek van slaap, slaapmonitoring en therapiemogelijkheden die voortvloeien uit een verbeterde slaapkwaliteit. Deze trends in de slaapmarkt stimuleren FreshBed voortdurend om het FreshBed slaapsysteem verder te optimaliseren en een voorloper rol te behouden in de markt voor slaaptechnologie als ook de persoonlijke slaapadviezen te optimaliseren via de FreshBed App. De waarde die onze IP vertegenwoordigt, ons bewezen trackrecord van tevreden klanten en het recent gesloten distributiecontract met een Amerikaanse beursgenoteerde partner vormen een goed fundament voor onze toekomstige groei.

Nieuw NPEX kapitaal voor innovatie

Met de toenemende internationale vraag naar een gezonde, veilige en duurzame verbetering van de slaap, is FreshBed gedreven om in 2022 nog verder te innoveren. Hiervoor hebben wij groeikapitaal nodig. Met de NPEX obligatielening wil FreshBed groeikapitaal verkrijgen welke direct geïnvesteerd zal worden in onder andere:

  • Het ontwikkelen van nieuwe bedmaten voor nieuwe export markten
  • Het introduceren van een FreshBed slaapsysteem voor een bredere financiële doelgroep
  • Het ontwikkelen en integratie van extra slaapverbetering tools op wetenschappelijke basis
  • Het investeren in voorraadbeheer van cruciale componenten
  • Het uitbreiden van het FreshBed team
  • Het terugbetalen van de obligatielening uit 2016

Wij betrekken u graag proactief gedurende de looptijd van de obligatielening middels beleggers bijeenkomsten, nieuwsbrieven en wellicht ook als tevreden klant van het FreshBed slaapsysteem!

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat FreshBed geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen. Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien het samenwerkingscontract met de distributeur in de Verenigde Staten wordt opgezegd of als toeleveranciers ons kritische componenten voor de FreshBed slaapsystemen niet, of niet tijdig, kunnen leveren. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Er worden verder geen zekerheden geboden.
Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het informatiedocument en de prospectus.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten 0,05% per maand*

*Te berekenen over de nominale waarde van de obligaties in portefeuille op coupon betaaldatum en te verrekenen met de (maandelijkse) rentebetaling.

Bekijk de effecten:

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie: