Fitchannel Obligatie 10,20%

Nieuw op NPEX? Reserveer zonder verplichtingen

Rente maandelijks ontvangen: 10,2% per jaar (excl. servicekosten)

Deelname: Vanaf € 500 (5 obligaties)

Looptijd: 60 maanden

Lening: € 1.000.000

Korting op Fitchannel Abonnement: Elke investeerder ontvangt drie vouchers t.w.v. €160

Einde inschrijving emissie: 15 december 2023

Informatie Memorandum: Klik hierOver Fitchannel

Soolutions Investeren via NPEX

Fitchannel helpt mensen sinds 2016 om thuis te sporten en met het maken van gezondere voedingskeuzen. Met bekende gezichten als Mark Tuitert, Remy Bonjasky, Carlos Lens en Radmilo Soda is een breed palet van thuis sportprogramma’s ontwikkeld.  

De online streamingdienst zorgt ervoor dat iedereen thuis kan sporten op elk gewenst tijdstip en op eigen niveau. Met gezonde voeding menu’s en adviezen is het een “altijd-bij-de-hand fitness en gezondheid coach.
Per direct inschrijven vanuit uw NPEX-rekening

  • Samenwerking met bekende fitness experts en zorgverzekeraars
  • 12.000 leden focussen op ‘Preventie‘ in plaats van ‘Genezing
  • Afvallen,  fit worden, sterker worden en gezonder leven
Bekijk de video van Fitchannel

Hoe doen ze dat? Fitchannel heeft tientallen digitale wekelijkse coachings-modules. Deze modules helpt de abonnee om in beweging te komen en te blijven. Belangrijk; het ondersteund ook bij het maken van gezondere voedingskeuzen.  

De coaching programma’s zijn te streamen via de website van Fitchannel in de eigen (mijn)omgeving. De video’s begeleiding een training van 15 tot 60 minuten zijn voor beginnersniveau tot mensen die al top fit zijn.  

Fitchannel heeft nu circa 12.000 abonnees. De belangrijkste redenen waarom klanten abonnee zijn is, omdat ze willen afvallen, energieker willen zijn en lekkerder in hun vel willen zitten.

Nieuwe eigenaar: Sinds 2023 heeft Fitchannel een nieuwe eigenaar, die ook mededebiteur is in de obligatie-uitgifte. Met een sterke focus op gezondheidssector en een portfolio van gerelateerde bedrijven, is de visie gericht op preventie boven genezing. Het doel is om Fitchannel te ontwikkelen tot een veelzijdig serviceplatform. 

Fitchannel gaat daarom het aanbod uitbreiden met diverse gezondheidsdiensten, waaronder gepersonaliseerde recepten en gezondheidstests. Dit sluit aan bij de behoeften van de leden en stimuleert de omzetgroei. Door de klanten toegang te geven tot meerdere diensten via één platform, vergroot men de waarde van hu abonnement en stimuleert men de klantloyaliteit. 

Fitchannel Verdienmodel

Fitchannel haar verdienmodel is gebaseerd op abonnementsverkoop, gericht op het maximaliseren van de lifetime value (LTV) van abonnees. Dit doen ze door lage acquisitiekosten via media advertenties en digitale marketing, met nadruk op SEO en gepersonaliseerde reclame.  

Abonnees van Fitchannel.com hebben toegang tot alle content en digitale begeleiding. De abonnementskosten zijn € 11,99 per maand bij een jaarabonnement en € 17,99 voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Betaling is vooraf, met een eenvoudige optie om maandelijks op te zeggen, wat het makkelijk maakt om lid te worden of opnieuw te abonneren. Dit blijkt effectief, aangezien 40% van de nieuwe abonnees eerder al lid waren. 

Belangrijkste redenen voor een abonnement bij Fitchannel zijn; 

  • afvallen,  
  • fit worden,  
  • sterker worden,  
  • gezonder leven.  

Fitchannel optimaliseert de marketing voor hogere conversies door efficiënte betaalprocessen en duidelijke informatie. Daarnaast heeft Fitchannel een uitstekende onboarding, kwalitatieve en gevarieerde cursussen, en digitale coaching. Met deze emissieopbrengst en de huidige abonnementsinkomsten weet men dat ze met marketinginvesteringen de groeistrategie kracht gaan bijzetten.  

Met een gemiddelde LTV van €240 per klant en acquisitiekosten van €25-€150, richt Fitchannel zich op minimaal 18.000 nieuwe leden. Door de nieuwe eigenaar is dit medemogelijk, omdat de focus en productaanbod breder en uitgebreider is. 

Product & Doelgroep

Content: Fitchannel biedt diverse fitnesscursussen aan, variërend van acht weken met drie wekelijkse sessies, tot korte programma’s zoals buikspierkwartier en Fitchallenge. De intensiteit van de trainingen is aanpasbaar. Cursusaanbod omvat onder andere: Fit voor beginners, Fit met Mark Tuitert, Pilates, Yoga, Fiesta Fit, Boksen met Remy Bonjasky en krachttraining. 

Begeleiding: Begeleiding gebeurt door interactie met abonnees via feedback na trainingen en een persoonlijk omgeving (‘MijnFitchannel’) voor het bijhouden van vooruitgang. De digitale aanpak maakt dagelijkse communicatie en persoonlijke coaching mogelijk. 

Uitbreiding: In de nabije toekomst breidt Fitchannel haar aanbod uit met gepersonaliseerde voedingsadviezen, thuis uit te voeren gezondheidstests voor vetpercentage en vitaminetekorten, en mogelijk supplementendiensten. Dit alles wordt ondersteund door technologie van Foodnet en Medtester, die in het platform worden geïntegreerd. Deze bedrijven zijn al eigendom van de nieuwe eigenaar.  

De toekomstige plannen omvatten ook het vertalen van content naar het Engels, het ontwikkelen van een mobiele app, en een uitbreiding van de communicatiestrategieën. De eerste integraties van deze diensten wordt midden 2024 verwacht. 

Doelgroep: De primaire doelgroep bestaat uit vrouwen tussen 30 en 65 jaar, met in totaal ongeveer 12.000 abonnees, voornamelijk uit Nederland en België. Fitchannel is ideaal voor mensen met een druk leven die gezond willen blijven. 

Fitchannel Partners, Marktontwikkelingen en Concurrenten

Concurrenten Fitchannel onderscheidt zich door een combinatie van thuissporten en digitale coaching, zowel op het gebied van fitness als voeding. Concurrenten zoals Basic Fit richten zich op fitness, terwijl Weight Watchers en MyFitnessPal zich op voeding concentreren. Digitale concurrenten zoals Fitathome combineren beide aspecten.

Partners De content wordt intern ontwikkeld, in samenwerking met trainers en productiepartners zoals Blue Dolphin Media. Men werkt ook samen met marketingbedrijven uit de aandeelhoudergroep van de eigenaar, zoals New Amsterdam Film Company en Scoville. Partnerschappen met Zilveren Kruis en andere intermediairs stellen de producten beschikbaar via aanvullende verzekeringen, waardoor kosten bespaart worden en consumentenvertrouwen gewonnen wordt.

Marktontwikkelingen De gezondheidszorg verschuift steeds meer naar preventie. Met de opkomst van digitalisering, Chatbot-technologie en AI is een toename in de vraag naar gepersonaliseerde voedings- en fitnessadviezen. Deze trends, ondersteund door investeringen van de eigenaar Holland Communication Group Company B.V., biedt het kansen voor op maat gemaakte en schaalbare gezondheidsdiensten.

Financials – Fitchannel

Per 31 augustus is het eigen vermogen €1.572.912. Om de balans te versterken, heeft de aandeelhouder een langlopende lening van €502.477 en een kortlopende lening van €47.524 omgezet in eigen vermogen.

Maar let op. Het eigen vermogen bestaat voornamelijk uit latente belastingvorderingen voor verrekenbare fiscale verliezen, mits toekomstige fiscale winsten waarschijnlijk zijn voor compensatie. De berekening van deze vorderingen is gebaseerd op de huidige of toekomstige, wettelijk vastgestelde, belastingtarieven.

Er zijn geen andere leningen.

De onderneming is al jaren Cashflow positief. Eind 2022 t/m halfjaar 2023 is men overname kandidaat geweest. Door minder investeringen in marketing en platformontwikkeling daalde de omzet. FitChannel verwacht door marketing, productontwikkeling en nieuwe content de trend de komende jaren om te keren. Onder Documenten leest u de essentiële informatie.

Tijdlijn – Fitchannel

Management
Guus Bierens NPEX

Guus Bierens: De CEO van Fitchannel.com. Hij heeft ervaring als ondernemer en in het leiden van scale-ups, zowel nationaal als internationaal. Hij werkte 10 jaar bij een internationale SaaS scale-up in e-mailmarketing (Graphicmail), met vestigingen in 10 landen en meer dan 300.000 klanten.

Hij heeft ook ervaring in de supplementenindustrie, specifiek in online Omega-3 supplementen scale-ups voor de Europese en Amerikaanse markt, en heeft diverse eigen bedrijven opgericht.

In totaal heeft Fitchannel 5 FTE in dienst.

Statutair wordt Fitchannel op dit moment bestuurt door de nieuwe eigenaar. Dit zal een periode van overgang zijn waarna Fitchannel opnieuw zelfstandig zal gaan opereren met een eigen MT. U leest hier meer over in het Informatie Memorandum. De ondernemers en bestuurders achter de nieuwe eigenaar van Fitchannel zijn:

  • Sander Verdonk, met ruim 15 jaar ervaring in de informatie- en communicatiesector en specialisaties in marketing en productie,
  • Raymond Schneider, ondernemer sinds 2006 met succesvolle ervaringen in media en e-commerce, gericht op impactvolle bedrijven.