DG press HoldinG

8% obligatielening

DG press HoldinG Obligatie
Menu
AFM - Geen prospectusplicht!

DG press HoldinG B.V. heeft een vijfjarige 8% achtergestelde obligatielening uitgegeven via NPEX

 

De DG press GrouP is o.a. specialist in het onderhouden van Drent Goebel offset drukpersen. De onderneming produceert zowel drukmachines voor het bedrukken van papier als voor het bedrukken van film en folie in offset. De nieuwste ontwikkeling is de Thallo een zeer innovatieve offset drukpers, welke specifiek wordt ontwikkeld voor het bedrukken van film en folies in de flexibele verpakkingen industrie.
Voor de financiering van de ontwikkelingskosten en het opzetten van de productielijn, alsmede de investering in het op de markt zetten van de Thallo is deze achtergestelde obligatielening uitgegeven.

Wie is DG press?

De DG press GrouP is specialist in het onderhouden van Drent Goebel offset drukpersen. In 2009 hebben 12 oud-medewerkers van de voormalige fabrikant Drent Goebel de activiteiten van de voorganger zeer succesvol doorgezet. Op dit moment  heeft de DG press GrouP 65 medewerkers. Wij voegen waarde toe aan onze wereldwijde klanten door een hoog kennisniveau te combineren met dynamiek en innovatie. Wij creëren oplossingen voor onze klanten op het gebied van het leveren van equipment voor drukwerk in rotatie offset (www.dgpressservices.com). De onderneming produceert zowel drukmachines voor het bedrukken van papier als voor het bedrukken van film en folie in offset. De nieuwste ontwikkeling is de Thallo welke specifiek wordt ontwikkeld voor het bedrukken van film en folies in de flexibele verpakkingen industrie. Tot de nog steeds groeiende markt van de flexibele verpakkingen behoort bijna alles wat er in de supermarkt ligt. Het bedrukken van dit soort rekbare materialen in offset vraagt onder andere om een zeer nauwkeurige beheersing van het te bedrukken materiaal. De kennis voor het beheersen van een rekbaar materiaal door een complexe machine is een van de kerncompetenties van de medewerkers in de onderneming. 

Waar is de financiering voor aangewend?

Voor de financiering van de ontwikkelingskosten en het opzetten van de productielijn, alsmede de investering in het op de markt zetten van de Thallo. De Thallo is een zeer innovatieve offset drukpers, welke op de Drupa in 2016 als bewezen concept zal worden gepresenteerd. De nieuwe machine is een nieuwe generatie offset drukpers, welke qua prijs / performance voor de klant (drukkerijen) zeer lonend is voor het bedrukken van flexibele materialen in offset. Niet alleen is offset goedkoper dan de huidige technieken maar offsetdruk is door het ontbreken van oplosmiddelen in de inkten veel omgevingsvriendelijker. De Thallo kent nauwelijks concurrentie en zorgt ervoor dat bijna alles in de supermarkt (o.a.: fles etiketten, soep verpakkingen, chipzakken) milieuvriendelijk en met veel minder afval bedrukt kan worden. Daarom zal de Thallo zijn bijdrage leveren aan het maatschappelijk verantwoord produceren van flexibele verpakkingen.

De Thallo is een ontwikkeling die ingezet is in 2012 en tot dusver voor ongeveer 1,5 miljoen euro uit eigen middelen en door crowdfunding gefinancierd. Voor de doorontwikkeling, het opzetten van een lean productie lijn voor het assembleren van deze machine en voor een goede marktintroductie was een aanvullende financiering nodig.  

Ervaring van DG press in de branche?

De mensen van de DG press GrouP hebben tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van offsetdrukpersen. Een groot deel van deze persen wordt ingezet in het bedrukken van folie. De medewerkers zijn nagenoeg de enige in de wereld die ervaring hebben met de ontwikkeling van machines t.b.v. het bedrukken van flexibele verpakkingen in offset.  Daarnaast zit het nieuw ontwikkelen en bouwen van drukpersen voor de wereld wijde klanten kring in de genen van de organisatie. De bestaande klanten kring van de onderneming staat ook garant voor een afzet van een machine concept als de Thallo.  

De DG press GrouP groeit in gestaag tempo door naar een onderneming met ruim 100 medewerkers.


Voor meer informatie kijk op DG press