Burton

Burton International

Burton International B.V. is opgericht voor de overname van Burton Car Company B.V. Met het geld van de emissie wil Burton International B.V. 75% van de aandelen van Burton Car Company B.V. kopen. Burton is actief in de productie van en handel in klassieke sportauto’s en Citroën 2CV-onderdelen. Verder biedt Burton een aantal hieraan gerelateerde diensten.

 

Specificaties certificaten van cumulatief preferente aandelen Burton International B.V.

Uitgevende instelling Stichting Administratiekantoor Burton
Lening € 4.999.000 / 4.999 certificaten
Minimumbedrag € 4.000.000
Nominale waarde € 1.000
Cumulatief Dividend 7% per jaar (excl. servicekosten)
Winstdelend dividend (variabel) Maximaal 5% per jaar
Dividend € ​70 per jaar (excl. servicekosten)
Looptijd Inkoop na 5 jaar tegen nominale waarde van € 1.000 + € 60. Totaal € 1.060 na 5 jaar. Zie H. 4.2 prospectus
Einde inschrijving Donderdag 29 april om 17:00 uur*

* Behoudens verkorting / verlenging inschrijvingstermijn.

Inschrijven

Over Burton International

Burton International B.V. heeft zelf geen activiteiten, behalve het houden van aandelen in dochtervennootschappen. Burton International B.V. is dus afhankelijk van de bedrijven in de groep. Burton International B.V. heeft op dit moment geen dochtervennootschappen.

Met het geld van de certificaten wil Burton International B.V. 75% van de aandelen van Burton Car Company B.V. kopen. Na de overname van deze aandelen zien de activiteiten van Burton International B.V. dus op het houden van 75% van de aandelen van Burton Car Company B.V.

Burton International B.V. maakt deel uit van de groep van bedrijven van Royal Schouten Group N.V. Royal Schouten Group N.V. is begonnen in 1893 als lokale bakkerij om in de 20e eeuw uit te groeien tot een internationale handelsonderneming in grondstoffen. Dat kenmerkte zich met name door een verdere uitbouw van de activiteiten in transport, op- en overslagcapaciteit en productiefaciliteiten voor de verwerking van de grondstoffen.

In het begin van de 21e eeuw, door veranderingen in de financiële markten, besloot Royal Schouten Group N.V. zich op meerdere activiteiten te richten, waaronder de maakindustrie waarbij er naar synergiën gekeken wordt in het maken van onderdelen en componenten.

 

Burton International

Burton Car Company B.V. is actief in de productie van en handel in klassieke sportauto’s en Citroën 2CV-onderdelen. Daarnaast verkoopt Burton Citroën 2CV onderdelen. Verder biedt Burton een aantal hieraan gerelateerde diensten.

Door zelf een Burton te bouwen treed je in de voetsporen van Dimitri en Iwan Göbel, die in 1998 begonnen aan de allereerste Burton. Voor de broers geen kant en klare body, een magazijn vol onderdelen en een handige bouwhandleiding, maar honderden schetsen, een wand vol foto’s van oude Bugatti’s, Delahaye’s, Morgans en Jaguar’s ter inspiratie, 160 kilo plamuur en vooral heel veel uren schuren en bouwen. Begin 2000 kwam de eerste Burton uit de mal en eind van dat jaar stond de teller al op 98 bestellingen. Ondertussen zijn dat er al ruim 1300 Burtons afgeleverd in binnen en buitenland. Van Amerika tot Ibiza, van Nederland tot in Afrika. Overal zijn onze Burtons te vinden alsmede 1300 enthousiaste eigenaren met elk een geheel eigen Burton avontuur.

 

Burton International

Burton verkoopt een nostalgisch ontworpen auto die snel, zuinig en comfortabel rijdt. Deze auto is gebaseerd op het originele onderstel van een Citroën A-type, waarvan de 2CV de bekendste is. Deze klassieker kan geheel naar eigen wens samengesteld worden en eventueel als compleet afgebouwde auto worden geleverd.

Burton levert hiervoor vier typen auto’s:

Burton parts

De groeiende vraag naar 2CV onderdelen en onder andere de verkoop van 2CV-achtigen en Burtons resulteerde in dat de tweedehands onderdelen voorraad uitgeput raakte. Ook werd de kwaliteit van de imitatie onderdelen steeds slechter wat resulteerde in een hoop frustraties vanuit de werkplaats. Dit bracht de broers op het idee om zelf een onderdelen lijn op te starten met innovatieve producten waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Door de vergaarde kennis en ervaring van de afgelopen jaren ontplooide Burton Car Company zich al snel tot internationale speler op de 2CV onderdelenmarkt.

Burton verkoopt een compleet assortiment van Citroën 2CV onderdelen. Burton heeft hiervoor het merk Burton 2CV Parts geïntroduceerd. Onder dit merk zijn ongeveer 1.600 verschillende artikelen aan het assortiment toegevoegd. Samen met een voorraad originele onderdelen heeft Burton ongeveer 4.000 artikelen in het assortiment.

 Wereldwijd zijn er naar schatting nog ongeveer 160.000 tot 170.000 2CV’s operationeel. Het gaat dan om het A‑type Citroën. Nederland kent nog ongeveer 12.000 A‑type Citroëns op een totaal wagenpark van ongeveer 120.000 klassiekers. De behoefte aan onderdelen is daardoor groot. De omvang van deze markt wordt geschat op ongeveer € 50 tot € 55 miljoen per jaar.

Diensten van Burton

Burton Car Company B.V. levert de volgende diensten die gerelateerd zijn aan de Citroëns:

 • Onderhoudswerkplaats: hier zijn een aantal fulltime monteurs actief. Het gereedschap en 7 hefbruggen zijn afgestemd op de Citroën 2CV. De werkplaats heeft vooral klanten uit Nederland. Hier kunnen onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan zaken zoals het chassiswerk, plaatwerkrestauratie, polyesterrestauratie en APK-keuringen.
 • Revisiewerkplaats: Dit is de werkplaats waar verschillende onderdelen worden gemaakt.
  Sinds de overname van een 2CV-machinepark in 2013 is essentiële apparatuur verkregen voor deze revisiewerkzaamheden. Hier worden bijvoorbeeld motoren gemaakt, versnellingsbakken geassembleerd en worden krukassen gereviseerd.
 • Taxateur voor oldtimer verzekeringen: Burton Car Company B.V. is erkend taxateur voor een oldtimerverzekering die kan worden afgesloten voor de Burton sportscar. Ook is Burton Car Company B.V. in het kader van deze verzekering erkend reparateur.
 • Bemiddeling bij tweedehands Burtons: Burton Car Company B.V. bemiddelt bij de aan- en verkoop van tweedehands Burtons.

In welke landen is Burton actief?

Burton is actief in Nederland.

 

In de volgende landen wordt samengewerkt met vertegenwoordigers:

 

 1. Duitsland
 2. België
 3. Frankrijk
 4. Zwitserland
 5. Spanje
 6. Verenigde Staten
 7. Denemarken
 8. Italië

Omzet en Winst

Hieronder staat een overzicht van belangrijke financiële informatie uit 2020 met vergelijkende cijfers van 2019. De cijfers zien op Burton Car Company B.V. Alle cijfers zijn in euro.

Management

Als Burton International B.V. 75% van de aandelen koopt, zal het bestuur van Burton Car Company B.V. veranderen. De heer Oliver Frielingsdorf zal dan optreden als bestuurder. De heer I.W.C. Göbel en de heer D.M.J. Göbel (de huidige bestuurders van Burton Car Company B.V.) zullen voor 6 maanden onderdeel uit blijven maken van het management team. Daarna zullen zij als adviseur betrokken blijven bij Burton Car Company B.V. Hiervoor is geen termijn afgesproken. Arjen Oude Alink is de bedrijfsleider van Burton Car Company. Hij zal na de overname deze rol blijven vervullen.

Oliver Frielingsdorf

Oliver Frielingsdorf is de bestuurder van Burton International B.V. en Stichting Administratiekantoor Burton en zal na de overname ook de bestuurder van Burton Car Company B.V. worden. Daarnaast is hij een adviserend bestuurslid bij digitale start-ups en gevestigde familiebedrijven.

Met meer dan 20 jaar internationale ervaring varieert Oliver’s industriële achtergrond van kleding, mode, outdoor, sport, consumptiegoederen, detailhandel, e-commerce / B2B2C en luxegoederen.

De ervaring van Oliver Frielingsdorf wordt getoond door sterke financiële, operationele en merkprestatieresultaten te behalen. Hij is veelzijdig en commercieel scherp en blinkt uit in unieke situaties, variërend van opstarten, turnaround, herstructurering, transformatie van bedrijfsmodellen, insolventie / start-through, load-off / ontmanteling en M & A / bedrijfsintegratie.

Arjen Oude Alink

Sinds juli 2016 maakt Arjen Oude Alink deel uit van het management team van Burton, het bedrijf waar hij na zijn HEAO studie al sinds februari 2006 werkzaam is.

Vanuit zijn rol als een operationeel directeur geeft Arjen leiding aan de dagelijkse operatie en valt ook personeelszaken onder zijn verantwoordelijkheid. Door zijn lange staat van dienst, is Arjen bij uitstek op de hoogte van alle ins-en-outs over de markt, het bedrijf, haar klanten en haar medewerkers.

Arjen levert al 15 jaar een beslissende bijdrage in de continue, autonome groei van de organisatie. Samen met Oliver vormt Arjen een inspirerend en gebalanceerd tweespan tussen visie en operatie, waarbij de toekomst van Burton Car Company in uitstekende handen is.

Structuur

Na de overname van de aandelen in Burton Car Company B.V. zal de groep van bedrijven er zo uit zien:

Risico’s en zekerheden

Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Het belangrijkste risico dat u loopt, is dat Burton International B.V. geen geld heeft om u terug te betalen of om de rente te betalen.  Dit zou onder meer kunnen gebeuren indien concurrenten het beter doen of wanneer onze reputatie schade oploopt. Dan kan het zijn dat u niets van de lening terugbetaald krijgt en dat u geen rente krijgt.

Er worden verder geen zekerheden geboden. Voor de volledige risicoanalyse verwijzen wij u naar het prospectus en het informatiedocument.

Tarieven

Onderstaand zijn de tarieven weergegeven die NPEX hanteert.

NPEX-rekening gratis
Geld storten gratis
Inschrijfkosten emissie 1% éénmalig
Servicekosten Maandelijks 0,05% / jaarlijks 0,6%*

*Te berekenen over de nominale waarde van de certificaten van cumulatief preferente aandelen in portefeuille op dividend betaaldatum en te verrekenen met de dividendbetaling.

 Klik op de onderstaande knop voor het prospectus en overige documentatie:

Bent u geïnteresseerd in deze emissie?

Inschrijven emissie
Terug naar boven