‘Cumprefs’ Met een looptijd van 5 jaar en 8% dividend op jaarbasis

   • De Chocoladefabriek uit Heerhugowaard geeft voor maximaal €3 miljoen certificaten van cumulatief preferente aandelen uit via de NPEX-effectenbeurs;
   • Het jaarlijkse dividend op deze ‘cumprefs’ is vastgesteld op 8%. De certificaten van cumulatief preferente aandelen hebben een looptijd van maximaal 5 jaar;
   • De Chocoladefabriek beschikt over een ijzersterke positie in de Nederlandse retail en voorziet de komende jaren stevige groei van omzet en winst. Naast de productie van een groot assortiment chocoladeproducten (o.a. private label) lanceert de onderneming het eigen premiummerk De Chocoladefabriek
   • De opbrengst van de emissie wordt gebruikt voor investeringen in productieapparatuur, werkkapitaal en de aflossing van twee leningen.

HEERHUGOWAARD – De Nederlandse chocoladeproducent De Chocoladefabriek B.V. geeft voor een bedrag van maximaal €3 miljoen certificaten van cumulatief preferente aandelen uit. Het jaarlijkse dividend op de ‘cumprefs’ met een nominale waarde van €1.000.- bedraagt 8% op jaarbasis. De cumprefs worden na 5 jaar teruggekocht door de onderneming.

De certificaten van cumulatief preferente aandelen van De Chocoladefabriek krijgen bij voldoende inschrijving een notering op het handelsplatform van de NPEX-effectenbeurs en zijn vrij verhandelbaar. De directie van De Chocoladefabriek, dat een ijzersterk netwerk heeft in de Nederlandse retail (waaronder de HEMA en diverse grote supermarktketens), verwacht dat de omzet en de EBITDA de komende jaren verder gaan toenemen. Het bedrijf heeft momenteel 30 werknemers in dienst.

Het assortiment van De Chocoladefabriek is breed. Het strekt zich uit van pindarotsjes, gemaakt van de allerbeste Belgische chocolade, tot aan hartjes, sterretjes en bloemetjes in chocoladevorm, spuitchocolade in talloze varianten, chocoladetabletten en chocola gedecoreerd met musket. Het totale assortiment wordt in Heerhugowaard geproduceerd. De Chocoladefabriek gebruikt het grootste deel van de opbrengst voor de aanschaf van productieapparatuur en werkkapitaal. Een bedrag van €850.000 is bestemd voor de aflossing van twee leningen die nog uitstaan bij twee particuliere investeerders.

Hans Neef, directeur/eigenaar van De Chocoladefabriek, wil met de emissie van de ‘cumprefs’ het fundament onder de onderneming verstevigen. ,,De Chocoladefabriek heeft veel potentie met de plannen die we hebben, waaronder de verdere ontwikkeling van ons eigen premiummerk De Chocoladefabriek”, aldus Neef. ,,Wij vinden het van belang om ons eigen vermogen te versterken. Bovendien is de tijd rijp om twee leningen af te lossen en om de opbrengst van de emissie te gebruiken voor investeringen in machines. Dat zorgt er weer voor dat we verder kunnen innoveren in producten en de productiecapaciteit en de efficiency verhogen.”

Hans Neef de chocoladefabriek emissie

Hans Neef CEO van De Chocoladefabriek.

Klik hier om het interview met CEO Hans Neef van De Chocoladefabriek te lezen.

AFM-regel lang