Financieringsronde van €2,5 miljoen via NPEX-effectenbeurs
Uitgifte 4-jarige obligatielening tegen 8,5% rente met extra succesbonus voor investeerders

FreshBed aan vooravond van Amerikaanse doorbraak

  • FreshBed Company B.V. geeft een vierjarige obligatielening uit tegen een jaarlijkse rente van 8,5%;
  • De opbrengst van maximaal €2,5 miljoen gebruikt de innovatieve beddenproducent als werkkapitaal voor de te verwachten expansie in de komende jaren;
  • De resterende opbrengst wordt door FreshBed Company B.V. aangewend om de obligatiehouders van de eerste FreshBed-emissie van €1 miljoen uit 2016 af te lossen;
  • FreshBed staat aan de vooravond van een Amerikaanse doorbraak dankzij een partnership met een beursgenoteerde Amerikaanse distribiteur/retailer.

BAARN – Het Nederlandse tech-bedrijf FreshBed Company B.V. geeft in een tweede financieringsronde via de NPEX-effectenbeurs voor maximaal €2,5 miljoen obligaties uit. De vierjarige obligaties geven een jaarlijkse rente van 8,5%, waarbij obligatiehouders ook mogelijk kunnen profiteren van een omzet gerelateerde succesbonus over 2022, 2023 en 2024.

FreshBed staat aan de vooravond van een doorbraak in de Verenigde Staten. Dankzij een partnership met een beursgenoteerde distributeur/retailer, die in het voorjaar het FreshBed lanceert op de Amerikaanse markt, verwerft de beddenproducent een positie in het hoogste beddensegment in de Verenigde Staten. De eerste driehonderd FreshBeds zijn inmiddels afgeleverd bij de Amerikaanse partner.

Daarmee is FreshBed de eerste Europese slaapfabrikant van technologie-bedden die een directe uitrol realiseert bij 70 high-end retailwinkels in de Verenigde Staten. Dit is nog niet eerder gerealiseerd. FreshBed is aangepast aan de Amerikaanse eisen zoals andere maatvoeringen, soorten matrassen, certificering en voltage. Daarnaast kreeg de afstandsbediening een upgrading.

Naast de Verenigde Staten ziet Van Doornewaard ook meer omzet komen uit de Europese en Aziatische markten, vooral in de hospitality branche.

FreshBed Company B.V. wendt de opbrengst aan als werkkapitaal om onder meer de productie van FreshBed te verhogen in verband met de te verwachten fors stijgende vraag. Ook wordt er verder geïnvesteerd in innovatie van het FreshBed-concept en in de merkbekendheid. Tenslotte gebruikt FreshBed €1 miljoen van de opbrengst om obligatiehouders van de eerste lening uit 2016 af te lossen.

Oprichter Barry van Doornewaard introduceerde met FreshBed een compleet nieuwe slaaptechnologie, waarbij de gebruiker individueel zijn klimaatsysteem kan instellen, waardoor hij of zij langer en beter slaapt. Via actieve ventilatie en de mogelijkheid om individueel de temperatuur te regelen wordt transpiratie in het bed voorkomen en blijft het matras vrij van vocht. Het huidige FreshBed is uitgerust met HEPA-13 filters die zorgen voor een gezuiverde en schone lucht in de slaapomgeving. Vooral met het COVID-virus biedt het FreshBed een virusvrije en veilige slaapomgeving.

,,Onze innovaties in FreshBed gaan over het digitaliseren van de slaap”, aldus Van Doornewaard, die resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar slaap verwerkte in de FreshBed-technologie. ,,De  grootste slaapverstoorder naast stress is een verkeerd klimaat.”

De gebruiker van FreshBed kan via een slimme app het klimaat in zijn slaapkamer regisseren en zijn slaapcomfort optimaliseren. ,,Je wordt voorzien van een slaapadvies en het wakker worden regel je via de temperatuur van het bed. Dit is het resultaat van jarenlang investeren in de ontwikkeling van de technologie en door heel goed te luisteren naar de ervaringen van de gebruikers.”

Lees hier het interview met FreshBed-oprichter Barry van Doornewaard.