7 juni 2016 – Dankzij een Nederlandse vinding kan de wereldwijde opkomst van de bedwants, een bloedzuiger die ook in Nederlandse hotel- en slaapkamers volop huishoudt, preventief worden geweerd en gestopt.

Een speciaal ontwikkeld bed met een eigen klimaatsysteem en uitgerust met een ‘heat threathmentkit’ voor om het bed kan periodiek worden opgewarmd tot boven de 50 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de insecten in korte tijd worden gedood. Hotels, bioscopen, ziekenhuizen en slaapkamers zijn al langer doelwit van de platte bloedzuigers die voor pijnlijke beten zorgen in voornamelijk het onderlichaam van hun slachtoffers.

Het Nederlandse beddenbedrijf FreshBed heeft de afgelopen jaren nieuwe technologie ontwikkeld en inmiddels ook gepatenteerd, waarmee de bedwants effectief kan worden bestreden. De huidige methode door ongediertebestrijders is tijdrovend en kostbaar om regelmatig toe te passen. Slaap- en hotelkamers moeten dagenlang worden ontruimd en verhit om de bedwantsen te doden.