26 mei 2016 – De Amsterdamse beddenproducent FreshBed Company wil €1 mln ophalen op mkb-beurs NPEX. De lening heeft een looptijd van maximaal zes jaar en een couponrente van 8,25%. Beleggers kunnen vanaf donderdag stukken kopen.

Dat meldt NPEX woensdagavond in een persbericht. FreshBed Company wil met de opbrengst van de lening, de groei en verdere ontwikkeling van het door het bedrijf gemaakte bed met ingebouwd klimaatsysteem financieren.

De focus van FreshBed ligt op vijfsterrenhotels. Tot de klanten van het mkb-bedrijf behoren bijvoorbeeld het Amsterdamse Amstel Hotel en The College Hotel.

Freshbed artikel FD

Vegetarische Slager

Eerder deze week ging leverancier Be Informed FreshBed voor, waarmee het aantal ondernemingen dat obligaties aanbiedt via NPEX donderdag op 6 uitkomt. Verder zijn 8 aandelen op de mkb-beurs te vinden, en 29 beleggingsfondsen.

NPEX staat voor Nederlandsche Participatie Exchange (NPEX) en is in 2009 opgezet. Het is een beurs waar particulieren rechtstreeks kunnen investeren en handelen in ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

Een bekende mkb’er die via NPEX geld heeft opgehaald is Jaap Korteweg, beter bekend als de Vegetarische Slager.

Bron: FD.nl