NPEX Ondernemersfonds

Menu

NPEX Ondernemersfonds

Het NPEX Ondernemersfonds is op initiatief van het Pensioenfonds ABP op 1 juli 2015 van start gegaan met een initiële toezegging € 25.000.000,- te investeren in obligaties die nieuw ​worden geplaatst op NPEX. Het fonds wordt beheerd door NIBC.


Hoe werkt het?

Bij elke plaatsing van obligaties op de NPEX-effectenbeurs beoordeelt de fondsbeheerder van het NPEX-Ondernemersfonds zelfstandig, op basis van haar eigen analyse en criteria, of het fonds wil beleggen in een deel van een nieuwe plaatsing. Dit kan tot 25% van de maximale daadwerkelijke uitgifte en met een minimum van € 250.000,-.

Hoe kom ik als ondernemer hiervoor in aanmerking?

Ondernemers die een plaatsing van een achtergestelde obligatie op de NPEX-effectenbeurs overwegen kunnen zich op de reguliere wijze melden bij NPEX. Het NPEX Ondernemersfonds is niet betrokken bij het beoordelingsproces dat voorafgaat aan een plaatsing op de NPEX-effectenbeurs, dit gebeurt door NPEX zelf.

Het NPEX-Ondernemersfonds is een prachtig initiatief van ABP en NIBC en levert een positieve bijdrage aan financiering van ondernemingen in het midden- en grootbedrijf.