10 mei 2017 – Het Eindhovense bedrijf CTOUCH, een hoofdrolspeler in de markt van groot formaat touch screens voor onder meer het onderwijs en de zakelijke markt, heeft de omzet in de eerste vier maanden van 2017 met bijna 25% zien stijgen naar € 7,2 miljoen. en de marge zien verbeteren.

CTOUCH streeft voor 2017 naar een recordomzet van € 30 miljoen (2016: 20,5 miljoen).

De producent van levensgrote touch screens kan dankzij een geslaagde kapitaalinjectie door uitgifte van obligaties via NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, stevig investeren in een groeiprogramma dat leidt tot innovatie van de producten, een verdere versterking in de zakelijke markt en groei in een aantal Europese landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en in Scandinavië.

CTOUCH introduceert de komende maanden nieuwe groot formaat screens voor de zakelijke markt, de CTOUCH Leddura 2meet en 2share, waarbij intensief is samengewerkt met gerenommeerde fabrikanten zoals Barco en Harman Kardon. De CTOUCH Leddura is voorzien van Microsoft Skype voor Business, biedt de mogelijkheid voor beveiligd draadloos samenwerken en reageert op gesproken commando’s voor zoekopdrachten binnen Google en Microsoft. Het aandeel van CTOUCH in de zakelijke markt, naast het onderwijs, zal verder gaan toenemen.

Om de groeidoelstellingen te kunnen realiseren, is het aantal medewerkers bij CTOUCH met een kwart toegenomen tot 40 medewerkers.

Daarnaast vond een herschikking van portefeuilles plaats in de directie. Francois Barlinckhoff richt zich op verkoop en internationalisatie. Bernard Gosselink houdt zich bezig met financiën en het it-beleid en Remmelt van der Woude is eindverantwoordelijk in het directieteam. Verder is een Raad van Advies ingesteld, die de CTOUCH-directie adviseert over het te voeren beleid.

Met het extra kapitaal zijn we in staat om onze topproducten te innoveren, ons internationaal te versterken en de banden met een aantal gerenommeerde fabrikanten te versterken waardoor de onderneming de concurrentie met de collaboration-oplossing van Microsoft en Cisco voor kan blijven en fors kan groeien”, aldus ​CEO Remmelt van der Woude.